HVA ER PILATES?

Pilates er en motstandsbasert trening som bruker spenning for å styrke og strekke og som lar kroppen utvikle en lang, sterk og slank muskulatur.

Pilatestrening er også kjent som Contrology, som engasjerer sinn, kropp og ånd. Pilatessystemet ble utviklet av Joseph Pilates tidlig på 1900-tallet, og består av øvelser både på matte og på apparater. Matte øvelsene er de originale øvelsene som ble opprettet og er de mest utfordrende som krever fullstendig kontroll av kroppen. Disse øvelsene tar sikte på å gjenopprette og forbedre fleksibiliteten av ryggraden mens styrke dype, stabiliserende muskler. Senere utviklet Joseph Pilates apparater, som bruker motstandsfjærer (spenning), som ytterligere utfordrer kroppen i ulike posisjoner. Pilatesapparatene hjelper kroppen å være i riktig form, mens kroppen bygger styrke, utholdenhet og mobilitet.

Pilates er grunnlagt på seks Hovedprinsipper: pust, sentrering (både kropp og sinn), konsentrasjon, kontroll, flyt og presisjon. Pilates er en utfordrende trening med lav belastning. Den indre støttemuskulaturen bygges opp fra bunnen slik at kroppen kan bæres på en korrekt måte. Den indre støttemuskulaturen er et hovedfokus for hver øvelse i Pilates og refereres ofte til som «Kraftpakken» (The Powerhouse), som omfatter musklene i magen, ryggen, innsiden av lårene og sete. Dette fokuset sammen med rygg- og bekkenjustering gir mange fordeler som bidrar til å oppnå en sterkere kjernemuskulatur og forbedret postural bevissthet.

Fordelene med Pilates inkluderer: bedre fleksibilitet, styrke og utholdenhet, samt bedre holdning og balanse og mental årvåkenhet og ro i kroppen. Pilates er en svært effektiv form for trening og åpen for alle nivåer og evner ved at øvelsene kan endres i vanskeligheter og intensitet . Pilates systemet er også en effektiv form for å forebygge og rehabilitere tidligere skader eller plager eller enda bedre forhindre at skader oppstår. Pilates er for alle!

Kom inn!

Kvitsøygata 19

4014 Stavanger

Norway

Kontakt Oss

info@stavangerpilates.com

Jill - +47 469 45 955

Cathy - +47 476 56 549

Åpningstider

Klasser hver dag

Org. no. 922195374

Privacy policy and Cookies 

Handcrafted by A.T.C Branding - "Creativity is contagious"